donderdag 17 augustus 2017

Corsica dag 10 - De Noordpunt 1

We begonnen de dag met ontbijt op het balkon.
Daarna reden we naar een tankstation om de auto helemaal vol te tanken, want vandaag gingen we het schiereiland boven Bastia bekijken.
De weg daar is beschreven als slecht,dus we zouden wel zien hoe ver we kwamen, maar aangezien er weinig tot geen tankstations onderweg zijn, leek het ons beter met een volle tank op pad te gaan.
Op Google maps hadden we gezien dat we het beste eerst naar de westkust konden rijden en dan omhoog, omdat we dan aan de bergkant zouden rijden.
Daarom reden we eerst een stukje zuidwaards naar Les Chenes en daar gingen we vrij snel hoog de bergen in, maar deze weg was goed en verder viel het met steile afgronden zonder vangrail erg mee.

Even voorbij Oletta gingen we bij Lac de Padula  twee caches zoeken.

Het is een groot stuwmeer met een hele rare vorm, zodat het steeds lijkt of het verschillende kleine meren zijn.
Het was er prachtig en heel rustig, op een paar vissers na die bij de parkeerplaats zaten te vissen hebben we niemand gezien.
Er waren veel van deze bloemen.
We staken een breed pad over en aan de andere kant zagen we weer een heel ander stuk van het meer.


Daarna zochten we een cache vlak voor Saint Florent.
Hij lag op een rustig plaatsje en we konden zowat op het nulpunt parkeren.



Toen we door het kleine havendorpje reden was de parkeerplaats helemaal vol en het leek wel een mierenhoop van auto’s die op zoek waren naar een plekje.
Voordat we het wisten waren we het dorp al weer uit en daarna konden we nergens meer parkeren, maar toen ik op de tablet keek zag ik dat er achter de Spar een heel groot parkeerterrein moest zijn, dus is Paul bij de eerstvolgende rotonde, die drie kilometer verder was, omgedraaid en terug gereden.
Er was inderdaad een hele grote parkeerplaats (voetbalveld dat niet meer wordt gebruikt) maar dat was afgesloten; gelukkig was er op het kleine parkeerterrein ernaast nog net een plaatsje vrij.
Daar hebben we de auto toen neergezet en zijn we op een terras met uitzicht op de haven en het dorpspleintje, heerlijk onder grote plantanen koffie gaan drinken.


Daarna zijn we naar het einde van de haven gelopen.

Uitzicht op de bergen waar we straks naar toe gaan.
In tegenstelling tot Cyprus zagen we hier bijna geen kattepoezen, maar hier lag er eentje onder een rots van de strekdam heerlijk te slapen.
Terwijl we daar stonden zagen we nog een hangglider voorbij komen.
Daarna zijn we via een pleintje en de winkelstraat weer terug naar de auto gelopen.
Popey is hier ook geweest tijdens zijn reizen :-)
Het was een leuk plaatsje om een poosje rond te kijken.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Wat mooi daar bij het meer!

Jolande zei

Corsica is heel er mooi, zo ontzettend zonde dat er nu weer zoveel bosbranden zijn geweest en er heel veel verbrand is.