zaterdag 3 september 2016

Hop On 1

Julian en Jasmine gingen vanmorgen al vroeg op pad, Julian ging met de Hop On Hop Off bus mee en Jasmine ging winkelen.
Wij deden het i.v.m. mijn voet heel wat kalmer aan dan normaal; we sliepen wat langer uit, ontbeten en omdat een Hop On Hop Off natuurlijk ideaal is om de stad alvast wat te leren kennen zonder erbij te hoeven lopen, gingen wij dat vandaag ook doen.
We hadden al een kaartje met de haltes erop en aangezien halte 26 bij het Convention Centre, op ongeveer 3 minuten lopen vanaf het apartement lag, zijn we daar naar toe gewandeld.
We zochten eerst een cache bij deze aparte brug.
 Bij het Convention Centre aangekomen konden we nergens een bushalte ontdekken.
Wel zagen we een bus over de Harp brug gaan en we kregen zo'n idee dat hier helemaal geen halte was (dat bleek later ook te kloppen, hij stond wel op de kaart, maar er was nooit vergunning voor afgegeven en de kaart was niet aangepast) en daarom liepen we een stukje terug, naar halte nummer 25.
Kom je net terug uit Cuba hangen er in Dublin ook allemaal banners met het portret van Che Guevara... in de stad is er ergens een tentoonstelling over de revolutie.
Bij deze halte was een soort muurtje waar ik op kon gaan zitten en nadat we een kwartier gewacht hadden kwam er een bus die stopte.
 Er waren nog niet veel mensen in de bus en zo konden we helemaal voorin zitten, ik met mijn been languit op een bankje.
In de Hop On bussen waar we in andere landen meegegaan zijn, kregen we altijd oortjes en dan konden we een taal kiezen en luisteren, in deze bussen zaten echte gidsen die van alles vertelde over de stad.
In deze bus zat een hele enthousiaste mevrouw.
 Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat het glazen stuk in het Convention Centre een glas Guiness moet voorstellen dat onder een perfekte hoek staat, nou dat had ik zelf niet kunnen verzinnen :-)
 We kwamen langs de Pearse Pub, genoemd naar Patrick Pearse, een politieke activist en een van de oprichters van de Easter Rising, dit jaar precies 100 jaar geleden.
 In de 18de en 19de eeuw moesten de mensen window-tax betalen, hoe meer ramen je had, hoe meer belasting je moest betalen.
Dit was een huis waar dus heel veel belasting betaald moest worden.
 Maar er waren ook mensen die daar geen zin in hadden en de ramen dan maar dicht metselden, zoals hier bij de vroegere Bank of Ireland.
 Het glaswerk uit 1890 is tijdens een verbouwing helemaal kapot gegaan, maar een aantal jaren geleden is het helemaal gerestaureerd.
Van boven in de bus konden we het heel mooi zien.
 We kwamen langs Christ Church Cathedral

 En langs de wereldberoemde Guiness Brouwerij
 Bij deze halte stapten er erg veel mensen uit, wij bleven lekker zitten.

1 opmerking:

Margriet zei

Leuk zo'n busrondrit en natuurlijk nu met je voet helemaal handig!